Maart is alvast een boeiende maand in de 2e graad. Naast onze boerderijklas is het ook Jeugdboekenmaand en er staat een Forum gepland, wat ook alweer een hele tijd geleden is (door de covid-maatregelen).

Onze herinneringen aan de boerderijklas konden we deze week kwijt bij het neerpennen van schrijfsels bij enkele foto’s. Sommigen zouden zelfs een heel boek vol belevenissen kunnen typen.

We zijn intussen ook na een lange tijd nog eens in de bib van Kuurne op bezoek geweest. We mochten er boeken uitkiezen in het thema van de Jeugdboekenmaand “helden en schurken” en werden ook voorgelezen uit een boek waarbij we mochten raden of de kortverhalen echt gebeurd of verzonnen waren.

Uiteraard leerden we alweer veel nieuwigheden in de klas: zoals het berekenen van het gemiddelde, schaalberekening en de kommagetallen tot op 0,001.

We gaan ook geregeld muzisch aan de slag. Zo maakten we o.a. kennis met de Nederlandse kunstenaar Peter Diem, die bekend is geworden met zijn “Happy cows”. Wij gingen met waterverf aan de slag om kleurrijke boerderijdieren op papier te zetten.