Blog Image

Vierde leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 3e kleuterklas.

Spreekopdrachten

Uncategorized Posted on 17 oktober 2024 20:44

Na het speur- en voorbereidingswerk van de voorbije weken mochten we deze week onze presentaties aan onze klasgenoten tonen. Om voor de klas te spreken moesten we o.a. letten op het spreekvolume en -tempo, de articulatie, de lichaamshouding, de vlotheid van de presentatie, … . We leerden heel wat bij over de Belgische provincies en over bedreigde diersoorten. Ook was er weer een opdracht voor Wief van Anna Anker: stop – denk – doe. We kregen heel wat situaties waarbij we mochten vertellen hoe wij gepast zouden reageren en mochten deze ook uitbeelden. Bij een opdracht van de Whizzkidswedstrijd werd onze kennis (en vooral de snelheid) van de maal- en deeltafels getest. Er zijn toch wel enkele tafelkampioenen in onze klas.



Ezelsfeesten

Uncategorized Posted on 10 oktober 2024 07:09

Wat hadden we vorige vrijdag plezier op veruit de enige kermisattractie die dit jaar open was. Na een wandeling door de centrumstraten moesten we helaas vaststellen dat enkel het hindernissenhuis “ShowTime” al helemaal klaar was voor het Ezelsweekend. Wij mochten de attractie uittesten! Een dikke duim ook aan de sportievelingen uit onze klas die ‘s avonds meeliepen tijdens de Ezelsjogging!

Na een extra weekenddagje zijn we er dinsdag weer ingevlogen. N.a.v. Werelddierendag verdiepen we ons momenteel tijdens het speurneuzen in de bedreigde dieren en bereiden we een presentatie voor samen met het 3e leerjaar. Verder was het deze week een “afwerkweek” waarbij we heel wat zelfstandige taken en groepstaken, zoals het paspoort van een Belgische provincie, tot een goed einde moesten brengen.

Ook zijn we ten volle bezig met de opdrachten van de Whizzkidswedstrijd. We werken samen en helpen elkaar om de antwoorden op de verschillende vragen te vinden. De online-smartgames waren alvast een succes!



Wief

Uncategorized Posted on 4 oktober 2024 07:35

Samen met juf Julie maakten we vorige week al kennis met Wief, om Wijzer In Executieve Functies, onze denkfuncties, te worden. Deze week ontmoetten we Anna Anker. We stonden even stil bij onszelf en bedachten hoe het “anker” ons kan helpen om impulsen van binnenuit en prikkels van buitenuit te remmen waardoor we eerst kunnen nadenken voor we iets doen. Het afsluitende groepsspelletje was ook nu weer een schot in de roos.

Verder gingen we in duo’s aan de slag om ons te verdiepen in een Belgische provincie. Volgende week stellen we alle provincies aan elkaar voor. Zo heeft BelgiĆ« steeds minder geheimen voor ons.

Verder kijken we momenteel uit naar het kermisweekend in Kuurne: het bezoek aan de kermis met ons klas, de Ezelsjogging, de vrije schooldag op maandag en zoveel meer.