Net als vorig schooljaar nemen we met het 4e leerjaar deel aan de online Whizzkids-wedstrijd. We zullen opnieuw digitale basisvaardigheden verwerven met de focus op samenwerken en leren van elkaar. Deze week lieten we de eerste vragenlijst op ons afkomen en probeerden we al enkele opdrachten uit. Tijdens ons heldenwerk zullen we de komende weken de tijd krijgen om zelfstandig of met onze klasgenoten de ict-uitdagingen tot een goed eind te brengen.

The Grey of the week stond deze week ook voor het eerst gepland. In duo’s gingen we op speurtocht op spinnenspotter.be ter voorbereiding van onze presentatie over een spin. Diertjes met 8 poten, maar verschietachtig hoeveel spinnenfamilies er wel bestaan. Er zijn zelfs verschillende soorten spinnenwebben. Deze ontdekten we vooraleer we beeldend aan de slag gingen met oliepastelkrijtjes en ecoline.

Verder zijn we nu ook na het vele herhalen van de leerstof van het 3e leerjaar echt overgestapt op nieuwe leerstof: we speelden met de waarde van de cijfers bij getallen tot 10 000.