Fris en monter vertrokken we op dinsdag met de tram naar Nieuwpoort. Daar speelden we eerst enkele strandspelletjes op het gigantische strand, waarbij we iets bijleerden over de vondsten aan de vloedlijn. Helaas is dat ook nogal vaak afval van de mens. Onze picknick verorberden we aan boord van de Seastar en we maakten ook een leerrijke rondvaart doorheen de grootste plezierhaven van West-Europa, van sluizencomplex “de Ganzenpoot” tot aan de IJzermonding. We zagen zelfs enkele zeehondjes zwemmen en uitrusten. Terug aan het staketsel gingen we krabben vangen. We leerden heel wat bij over deze bodembewoner met 4 paar looppoten en 2 schaarpoten die net als de gier en de hyena een aaseter is. De hevige wind speelde ons wat parten, maar toch vonden een 10-tal krabben hun weg naar de dode vis in onze netten. Er zaten naast de gewone strandkrabben zelfs 2 zeldzamere exemplaren bij: de zwemkrab en de penseelkrab. Na de heerlijke Italiaanse maaltijd en uiteraard een douche om al het zand en zeezout van ons te spoelen, stond er nog een spannende en grappig zeeklasquiz op het programma. En dan was het al tijd voor ons laatste nachtje aan zee …