We sliepen deze ochtend wat langer dan het krieken van de dag. Goedgeluimd deden we onze spieren plezier met wat ochtendgymnastiek op muziek en vulden onze buikjes tijdens het ontbijt. Vandaag stonden de activiteiten echt in het thema van enkele boerderijdieren.

Terwijl de ene groep op pad ging naar de bioboerderij, konden de andere kinderen kennismaken met de paarden en pony’s. Zo leerden we hoe we een paard borstelen, hoe we het zadel moeten opleggen en hoe we op een correcte manier met een paard moeten wandelen. We mochten ook het paard bestijgen en de stallen uitmesten.

Op de bioboerderij verdiepten we ons in de wereld van het schaap. We leerden dat de ram zijn kudde ooien voortdurend beschermd, dat er nog enkele herders in België zijn die met hun kudde rondtrekken en vooral hoe er van schapenwol wol wordt gemaakt. Tot slot kregen allemaal nog een bolletje wol en leerden we vingerhaken. Sommigen hadden echt wel het handwerk in de vingers!

’s Middags aten we vol-au-vent met appelmoes en gefrituurde aardappelnootjes.

In de namiddag wisselden de groepen van activiteit. Na het vieruurtje konden we genieten van een ontspannende douche.

Een spannende Pierlapontkwis was een sfeerrijke afsluiter van de dag. De verschillende teams, met leuke namen, streden tijdens de vragenrond, de stop-de-band-ronde, de muziekronde, de uitbeeldronde, de binnen-de-minuut-ronde tegen elkaar. Het is dus bewezen: de varkens zijn de intelligentste wezens hier op de boerderij.