Blog Image

Vierde leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 4e leerjaar.

Voorbereiden Forum

Mededelingen Posted on 21 maart 2019 19:37

De voorbije weken passeerden er heel wat liedjes de revue tijdens de muzische lessen.
We kozen er onze 2 favorieten uit om te zingen op het podium.

We konden ze ook een beetje kaderen binnen het project rond beroepen:

– De KOK droomt van een boom in zijn tuin waarin er lekkere dessertjes groeien: een gebakje naast het hoogste takje – een dropje in het hoogste topje – een chocolaatje naast het hoogste blaadje.

– In de jeugdboekenmaand staan vooral alle jeugdSCHRIJVERS extra in de schijnwerpers. Wij genieten van de dagelijkse leesmomenten in de klas en konden ons dan ook helemaal vinden in het het Leeslied.

Buiten bewegen

Varia Posted on 21 maart 2019 19:29

Met het lentezonnetje aan de hemel profiteerden we er deze week uitermate van om buiten groepsspelletjes op ons schooldomein te spelen. Zowel meester Stijn als juf Nele hadden een rijk aanbod in petto, zoals tienbal, pang, Chinese voetbal, tussen 2 vuren, tussen 4 vuren, … . Doordat de teams regelmatig veranderden, leerden we ook met iedereen samen te spel vuren. Natuurlijk was de geest van fair-play ook van de partij en leerden we dat deelnemen zelfs nog belangrijker is dan winnen.