Zowel vorige week als deze week bereidden we ons voor om vogels te tellen op ons schooldomein. We zetten voederbakjes met vogelzaad buiten, hingen vetbollen en pindaslingers op, plaatsten ook water buiten, … .

Maar toen kwam de sneeuw … Voor ons niet ideaal om buiten te tellen, want als we buiten zitten, zien de vogels ons zo veel beter en blijven ze op veilige afstand in de bomen. En buiten was het ook nat en koud. Maar zitten we in onze klas, achter de ruiten te kijken, dan zien we de vogels nieuwsgierig naderen en pikken van ons lekkers.

Het officiële telmoment stelden we uiteindelijk uit naar vrijdag, maar gedurende de week deden we al oefenmomenten: we zagen na de speeltijd vooral meeuwen op de speelplaats landen. Verder zagen we eksters, merels, mussen, koolmezen, Turkse tortelduiven, kraaien, kauwen, … . De vinken durfden zelfs ruzie maken voor het vogelvoer. Er was ook een vogel die we niet kenden, maar dankzij google ontdekten we dat het om het mannetje van de zanglijster ging.

Waar de sneeuw een beetje een spelbreker probeerde te zijn voor de vogeltelweek, bracht hij wel mooie landschappen op ons schooldomein en vooral veel pret met zich mee tijdens de speeltijden: glijden en glibberen van de bergen, sneeuwballen rollen voor de sneeuwmannen, … .