Blog Image

Vierde leerjaar - De Grote Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 4e leerjaar.

Texture

Uitstappen Posted on 27 september 2018 19:32

Volgende week ronden we ons eerste thema van wereldoriëntatie “Oh, dat weer!” af (met een toets) en starten we met het volgende thema “Thuis in Ezelgem”.

Met de Ezelsfeesten die voor de deur staan, zullen we natuurlijk de gemeente waarin onze school gelegen is eens van naderbij bekijken. We kunnen natuurlijk niet spreken over Kuurne zonder het ook over zijn rijk vlasverleden te hebben. Zo brengen we ook een bezoekje aan het vlasmuseum Texture in Kortrijk om er op ontdekkingsreis te gaan met K. Piet Ein. Via authentiek materiaal zullen we alles te weten komen over het vlas en de vlasnijverheid in onze streek.

Creativiteit

Varia Posted on 27 september 2018 19:25

Deze week kregen we in kleine groepjes 4 gekleurde kaartjes met daarop een beroep, een voorwerp, een tijdstip en een plaats. Met die 4 gegevens moesten we een mini-toneeltje verzinnen om daarna uit te beelden voor de rest van de klas. Onze klasgenoten moesten dan de 4 kaartjes proberen te raden.

Ook in de taalles gingen we creatief aan de slag. We leerden onlangs al Bobbel, Mos en Pina kennen die in een bakfiets wonen. Zo verzonnen we zelf onze eigen bakfiets en/of een onvergetelijk avontuur dat we zouden kunnen beleven met de familie van Bobbel. De jongens genoten ervan om zich uit te leven in de game-wereld, maar toonden ook dat ze diep van binnen ‘snelheidsduiveltjes’ zijn. De meisje hadden dan weer oog voor de mooie inrichting van hun bakfiets.